În timp ce primarul se afla la o ședință cu părinții și conducerea școlii (una dintre teme se referea la combaterea violenței în școli)

Un elev de la „Arte și Meserii” din Dornești îi trântea unui coleg un scaun în cap

Violența în școli a devenit de domeniul banalului. Chiar în timp ce primarul localității Dornești, Gheorghe Luța, se afla vineri, după-amiază, în plină ședință cu părinții și conducerea instituției de învățământ (una dintre temele abordate a fost lupta împotriva violenței în școli), Dumitru I., de 14 ani, elev în clasa a 8-a, a fost lovit de un coleg, J. M., de aceeași vârstă, în moalele capului, cu un scaun din lemn.
 

Victima a fost transportată la spital, unde i s-a pus diagnosticul de TCC (traumatism cranio-cerebral) deschis, plagă arcadă sprânceană. Din fericire, urmările nu au fost grave, minorul revenind acasă câteva ore mai târziu, „cusut” și „recondiționat”. Din câte se pare, a fost vorba de un conflict spontan, izbucnit pe fondul adresării de invective reciproce între cei doi elevi. Am luat în cursul zilei de ieri legătura cu primarul Gheorghe Luța, care ne-a declarat: „E un eveniment nefericit, pe care îl regret. Chiar în ședința pe care am convocat-o la școală, am discutat despre necesitatea înființării unui post de jandarmi în localitate, care să asigure și paza școlii. Eu nu am fost informat despre incident, de-abia acuma aflu, de la dumneavoastră. Oricum, țin să vă anunț că începând din martie vom avea un post de jandarmi în Dornești. Am luat legătura cu dl colonel Șalar, șeful IJJ Suceava, care mi-a promis tot sprijinul”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: