După gratuitățile la transport pentru pensionari

PSD propune suplimentarea gratuităților pentru elevii și studenții suceveni

Consilierii locali ai PSD Suceava vor depune un proiect de HCL prin care să fie mărit numărul elevilor și studenților care beneficiază de gratuitatea transportului public local, după ce a fost adoptat un alt proiect al PSD prin care pensionarii cu venituri sub 1000 de lei beneficiază de abonamente gratuite.
 

Consilierul local PSD Ovidiu Donțu a declarat, miercuri, că, la propunerea sa, CL Suceava subvenționează direct și indirect transportul public local prin prețul de 1 leu/călătorie față de costul real de 2 lei/călătorie și cu 50% abonamentul, care este de 30 de lei/lună. Totodată, subvenția pentru toți elevii și studenții este de 40%, ei beneficiind de facilitatea de a plăti 18 lei/luna pe abonament, iar 500 de elevi și studenți nevoiași beneficiază de gratuitate. Tot la inițiativa consilierilor locali PSD, CL Suceava a decis să acorde gratuitatea transportului public local pentru 22.000 de pensionari care au pensia sub 1000 lei/ lună. Dl Donțu a menționat că, în condițiile în care doar 10.000 de pensionari suceveni au accesat abonamentele gratuite, PSD Suceava apreciază că din subvenția prognozată nu vor fi accesate resurse de 300.000 de lei/an, în cadrul bugetului municipiului Suceava aprobat pentru 2008, astfel încât propune să mărească numărul de gratuități pentru elevi și studenți, la propunerea asociațiilor studențești și liceelor, în limita bugetului de 500.000 de lei pe an. „Consilierii PSD vor depune un proiect de hotărâre în CL Suceava prin care să fie mărit numărul elevilor și studenților care beneficiază de gratuitate, cu condiția ca cei care vor accesa această facilitate să fie suceveni”, a mai spus dl Donțu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: