PNL Suceava îl chinuie pe Ion Lungu cu propriile sale declarații

Organizația municipală a PNL i-a cerut să demisioneze din partid > Ion Lungu s-a lansat, la finele săptămânii, din partea PD-L, în calitate de candidat la Primăria Sucevei
Organizația Municipală PNL Suceava a cerut, miercuri, primarului Sucevei, Ion Lungu, care a anunțat că va candida din partea PD-L pentru un nou mandat, să demisioneze din partid, „din respect pentru echipa liberală” care l-a promovat în 2004 în funcția de primar.
 

Președintele organizației municipale PNL Suceava, viceprimarul Angela Zarojanu, a declarat într-o conferință de presă că a sesizat că, sâmbătă, la lansarea candidaților de primar ai PD-L Suceava, dl Ion Lungu a „făcut confuzie și s-a adresat membrilor acestui partid ca și cum aceștia ar fi echipa cu care a câștigat funcția de primar”, deși în ultimii trei ani, reprezentanții PD au fost cei mai mari critici ai acti-vității sale de la primărie. „Ceea ce a făcut el și alții care au părăsit PNL mă face să cred că li s-a promis ceva ce și-au dorit toată viața sau nu au avut șansă de scăpare”, a spus dna Zarojanu, care a subliniat că nu poate înțelege atitudinea dlui Lungu, nici într-un caz și nici în celălalt. Ea a reamintit că, în decembrie 2006, după inițierea PLD, Ion Lungu a declarat că nu joacă „la două capete” și că susținea că „liberalii adevărați suntem noi, partidul Brătienilor, și nu al celor care au colaborat cu Securitatea”. Dna Zarojanu i-a solicitat dlui Lungu să demisioneze din PNL din respect față de echipa liberală care l-a promovat în funcția de primar al Sucevei, cu care a lucrat programul de guvernare locală și pe care a condus-o ca președinte al organizației județene. „Cred că discursurile pe care le-a avut cât timp a fost în PNL au fost sincere pentru că, altfel, cariera lui a fost clădită numai pe minciună”, a mai spus dna Zarojanu. Ion Lungu declara în decembrie 2006, într-o conferință de presă extraordinară, că adevărații liberali se găsesc în PNL, care este „partidul Brătienilor” și nu „cel al persoanelor care au colaborat cu Securitatea”. El organizase conferința de presă pentru a confirma „cu toată fermitatea” că este și va rămâne membru al PNL, subliniind că face aceste precizări pentru a înlătura starea de confuzie din teritoriu, unde ar fi existat zvonuri că el ar „juca la două capete”. Dl Lungu a subliniat, la acea vreme, într-un mesaj adresat membrilor PNL Su-ceava, că va rămâne membru al PNL pentru că este liberal din tată în fiu, arătând că bunicul său a fost primar liberal, tatăl său face politică liberală, el și frații săi sunt în structuri de conducere ale unor organisme de conducere ale PNL, iar fiul său este vice-președinte al Clubului Studenților Liberali din Iași. „Vă asigur cu toată sinceritatea că nu joc la două capete, vă asigur că nu joc la dublu. Liberalii adevărați suntem noi, partidul Brătienilor, și nu cel al persoanelor care au colaborat cu Securitatea”, a spus atunci Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: