Pedeapsa între 2 și 7 ani închisoare, tot mai aproape de escrocul care se dădea reporter

Sorin V., de 22 de ani, din Dorohoi, tânărul care se dădea drept reporter la Pro TV, prins în flagrant luna trecută, în timp ce încerca să o extorcheze pe maica stareță a Mănăstirii Dragomirna (îi ceruse călugăriței bani, prin telefon, pretinzând că are materiale audio-video compromițătoare în legătură cu activitatea ei și a surorilor din subordine), a ajuns pe mâna procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, care au demarat urmărirea penală împotriva lui.
 

Reamintim că maica stareță nu a cedat șantajului decât aparent, anunțând autoritățile. Procedural, a fost realizat un flagrant, după tot tipicul de gen, șantajistul ordinar fiind prins de jandarmi și polițiști ai BIC din cadrul Poliției municipiului Suceava, în timp ce primea de la călugăriță, în plin centru, în apropierea sediului BCR, suma de 375 de lei. În schimbul căreia i-a predat celei șantajate un CD, dovedit ulterior ca fiind un simplu blank. Cu ocazia audierilor, s-a constatat că tânărul a procedat în același mod și cu alte persoane mai mult sau mai puțin publice de pe raza județului Suceava, însă nu a reușit să primească sumele solicitate. Printre acestea se numără un interpret de muzică populară, un medic de renume al județului, precum și alte măicuțe de la mănăstirile Voroneț și Probota. Dacă în cazul interpretului de muzică populară șantajistul a aflat numărul de telefon mobil al acestuia de pe CD-ul scos la vânzare pe piață, în cazul măicuțelor, numărul de telefon a fost scos de pe internet, mănăstirile având site-uri proprii. Pe doctoriță, „reporterul” a sunat-o pe telefonul fix al spitalului. Dacă va fi găsit vinovat, șantajistul, care va fi urmărit penal în stare de libertate, poate primi din partea instanței, potrivit art. 194, C. pen., o pedeapsă cu închisoarea între 2 și 7 ani.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: