Până la demararea lucrărilor de termoficare

Modernizarea Pieței mici din Suceava a fost amânată

Firmele de construcție nu sunt interesate să câștige licitația pentru efectuarea lucrărilor de modernizare a pieței din cartierul George Enescu
Lucrările de modernizare a Pieței mici, situată în cartierul George Enescu din Suceava, ar trebui să înceapă anul acesta. Problema este că, deocamdată, nicio firmă de construcție nu a câștigat licitația organizată de primărie pentru efectuarea acestor lucrări.
 

“Am organizat de două ori licitație pentru lucrările de modernizare a Pieței mici. La prima licitație s-a prezentat o singură firmă, care a depășit valoarea indicatorilor tehnico-economici. La cea de-a II-a nu s-a prezentat nicio firmă”, ne-a declarat șeful Direcției Administrația piețelor din municipiul Suceava, dl Gelu Greceanu. Domnia sa a mai adăugat că Primăria va organiza în curând o a III-a licitație. Totuși, mai există un obstacol în calea demarării lucrărilor de modernizare – programul ISPA. Cu alte cuvinte, muncitorii firmei care va câștiga licitația nu vor demara lucrările de modernizare a pieței până când nu se va rezolva problema țevilor care trec pe sub aleea principală. “Înainte de a da startul lucrărilor de modernizare a pieței trebuie rezolvată problema țevilor din zonă. Modernizarea Pieței mici cuprinde două etape. Cea a modernizării chioșcurilor, obligație care aparține agenților economici, și acoperirea aleii principale, cheltuielile în acest caz fiind suportate de primărie. Proiectul se ridică la 10 miliarde de lei. Cel mai probabil, agenții economici au depus deja la primărie cereri pentru obținerea certificatelor de urbanism pentru modernizarea chioșcurilor”, ne-a precizat dl Greceanu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: