Infracțiunea – în „ospeție“ la „Petru Mușat“

Școala Generală din Siret, devastată și furată

Luni, la primele ore ale zilei, organele de poliție au fost sesizate că, în incinta Școlii Generale „Petru Mușat”, corpul A (clădirea centrală), persoane încă neindentificate au pătruns folosindu-se de geamul laboratorului de biologie, din curtea interioară. După primele constatări, din surse neoficiale, am aflat că au fost vandalizate birourile direcțiunii și ale contabilității, „s-a umblat” prin documentele școlare, dar principala țintă a fost furtul. Au dispărut unități de calculator, un laptop și un aparat foto digital… Cel puțin, la „prima vedere”.
 

S-a operat cu un flex, încercându-se spargerea casei de bani, „instrumentul” acesta fiind folosit și la tăierea unor grilaje interioare. Din motive încă necunoscute, hoții au „uitat” să transporte, gata ambalate în saci, alte componente electronice, părăsindu-le pe holurile unității școlare. Zilele acestea ancheta poliției va stabili pagubele și va constata dacă au fost distruse documente școlare. Dacă acum vreun deceniu „posibilii infractori” se fereau să intre în școală de frica ore-lor și a profesorilor, de ceva vreme școala în cauză a fost vizitată constant de către „tacticienii intrărilor prin efracție”. În urmă cu vreo câțiva ani, un elev de prin partea locului a încercat de la sine putere să „corecteze” cataloagele… Necesitatea unui sistem de alarmă performant, dar și a unui paznic, a fost semnalată de mai multe ori, conform spuselor directorului, prof. Lucaci Emilia, autorităților locale. Adresele, înregistrate la Primăria Siret, au primit, din câte se pare, același răspuns atât de des întâlnit: nu există bani suficienți! Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Suceava, insp. princ. Alin Botezatu, instituția pe care o reprezintă a sesizat în repetate rânduri Primăria Siret și conducerea școlii în legătură cu obligativitatea asigurării pazei și a unui sistem de alarmă. „Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor presupune o astfel de obligativitate, însă cei din conducerea școlii s-a prevalat tot timpul în discuțiile avute cu lucrătorii noștri de faptul că nu au bani. Am înțeles că ei au depus și la IȘJ o întreagă documentație”, ne-a spus polițistul.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: