Inițiativă legislativă: diminuarea accizei pentru motorina din agricultură

Deputatul PSD de Suceava, dl Ioan Stan, a declarat, vineri, că a depus o inițiativă legislativă prin care acciza pentru motorina folosită în agricultură să fie diminuată de la aproape 300 de euro/tonă în prezent, la 50 euro/tonă, urmând ca în 2011 să scadă la 20 euro/tonă.
 

Dl Stan, care este membru al Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților, a spus, într-o conferință de presă, că a analizat cu specialiști ai Ministerului Agriculturii modalitatea de reducere a accizei la motorina folosită în agricultură, sperând că inițiativa sa va primi un aviz pozitiv din partea Guvernului. El a arătat că, potrivit inițiativei sale, acciza la motorina folosită în agricultură ar urma să fie redusă, de la aproape 300 de euro/ tonă în prezent, la 50 de euro/tonă, timp de 3 ani, urmând ca, din 2011, nivelul accizei să ajungă la cel din celelalte țări ale UE, la 20 de euro/tonă. Într-o altă conferință de presă, senatorul PD-L Gheorghe Flutur a spus că inițiativa sa legislativă privind „motorina verde” care să fie folosită în agricultură și pentru care acciza să fie de 21 euro/tonă „a fost trântită” la Senat cu voturile PNL și PSD. Dl Flutur a arătat că a propus reducerea accizei la motorină de la 274 de euro/tonă la 21 de euro/tonă, dar că inițiativa sa a fost respinsă în comisie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: