Concurs de proiecte pentru modernizarea centrului Sucevei

Se urmărește obținerea unui „aspect civilizat” al zonei

Municipalitatea suceveană va organiza un concurs de proiecte pentru reabilitarea Pieței „22 Decembrie” din centrul urbei. În atenție este esplanada Casei Culturii, strada Ștefan cel Mare, pe porțiunea din zona respectivă, urmând a fi închisă și redată, exclusiv, traficului pietonal. Lansarea concursului este programată pe 1 martie, iar jurizarea va avea loc pe 30 aprilie. Premiul întâi, pentru cel mai reușit proiect, este de 1000 de lei, premiul doi este răsplătit cu 700 de lei, iar locul a treilea, cu 500 de lei.
 

Potrivit edilului-șef Ion Lungu, competiția este deschisă participării naționale, adresându-se, în primul rând, asociațiilor profesionale ale arhitecților sau specialiștilor în urbanism. „Așteptăm idei de amenajare a acestei piețe, începând de la pavaj, mobilier urban, corpuri de iluminat etc.”, a spus primarul. Dl Lungu a relevat că un loc aparte îl ocupă reabilitarea fațadelor blocurilor care mărginesc zona, fiind urmărită obținerea unui aspect civilizat al centrului municipiului. Domnia sa crede că această inițiativă ar putea fi materializată până la finele lui 2008.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: