Primăria Sucevei elimină dubla impunere prin taxa unică de salubritate

Primarul Ion Lungu va înainta un proiect de modificare a HCL privind taxa unică de salubritate. Inițiativa edilului-șef are în vedere înlăturarea cazurilor de dublă impunere, o dată în calitate de persoană fizică, iar în al doilea rând pentru firma care, eventual, funcționează în apartamentul proprietate.
 

Dl Lungu a spus că personal se află într-o asemenea situație, având o firmă angro de produse alimentare. Prin modificările aduse la art. 5 al actului normativ, persoanele care desfășoară activități în baza liberei inițiative la nivelul cabinetelor medicale, de avocatură, birourilor notariale, executorilor judecătorești, birourilor de expertiză, persoanelor fizice autorizate, asociațiilor familiale, precum și cele care au unici acționari sau administratori și nu au angajați, iar spațiul în care își desfășoară activitatea este același cu domiciliul, datorează o sigură taxă de salubritate, în cuantumul de 5 lei/lună, stabilit pentru persoane juridice. În acest caz, persoanele juridice în cauză trebuie să facă dovada că au încheiat un contract pe spațiul respectiv, acesta trebuind a fi vizat de Direcția Generală a Finanțelor Publice. „Cu acest amendament, vom clarifica foarte multe aspecte legate de această dublă impunere, care nu este corectă, fiind, la acea dată, o scăpare”, a precizat primarul Ion Lungu, menționând că au fost și cazuri în care sumele încasate în plus au fost returnate solicitaților.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: