Deși sunt mai puține răceli

Autoritățile sanitare recomandă în continuare vaccinarea antigripală

Vremea geroasă a tăiat elanul microbilor, astfel că, în județul Suceava, în a 14-a săptămână de supraveghere epidemiologică, numărul infecțiilor acute ale căilor respiratorii superioare au scăzut vertiginos de la circa 2000 la câteva sute.
 

Potrivit unui comunicat al ASP Suceava, Centrul Național de Referință pentru Gripă din Institutul Cantacuzino recomandă extinderea vaccinării antigripale și după luna decembrie, pentru a avea o imunitate sporită. În județul Suceava au fost vaccinate antigripal 64770 persoane, ceea ce înseamnă 92,4% din dozele repartizate de minister județului. „Campania de vaccinare a decurs până în prezent în cele mai bune condiții și nu au fost înregistrate reacții adverse post-vaccinale indezirabile. Recomandăm și în continuare populației să se vaccineze antigripal”, a precizat directoarea ASP, dr. Odette Nicolae.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI