Am trăit bine…

„Să trăiți bine!”, spuneau, într-o tristă veselie, cu niște ani în urmă, cei ce urmau să ajungă la putere. Multă lumea i-a crezut și au sperat într-un… trai neneacă peste plaiurile mioritice ale patriei. „Să trăiți bine!” a fost doar un vers din „poezia” ce apare în sufletul românului atât la bucurie cât și la necaz. De fapt, am trăit și am văzut: realitatea din ultima perioadă nu mai sună a poezie. Nici n-am pășit încă în anul 2008 și prețurile au luat-o razna. De vreo două zile am constatat – nu cu surprindere – că s-a scumpit și apa minerală. Uleiul strict necesar în bucătăria omului este mai scump ca în Germania, unde media salariului se ridică la circa 2000 de euro pe lună. Despre energia electrică, gaze, servicii, produse alimentare și carburanți ce să mai vorbim!
 

Mai dureros este că și medicamentele, care îi țin în viață pe mulți dintre noi, au ajuns la cheremul unor mafioți, ce bagă mâinile până la coate în buzunarele suferinzilor. Să trăiți bine! Săraci într-o țară bogată cu mulți îmbogățiți peste noapte, cu foști oieri miliardari, aspiranți la președinția României. Un litru de lapte este mai ieftin decât un litru de apă plată, iar cu banii luați pe un kilogram de lână abia poți cumpăra o pereche de ciorapi. Ce să mai spunem de bradul pentru Crăciun, care ajunge să fie, pentru unii, o jumătate de pensie? Suntem în postul Crăciunului. E vremea colindelor, a Sfintelor Sărbători, a urărilor de sănătate. Trăim bine prin reprezentanții noștri, care, nu de mult, și-au dublat salariile, și-au adăugat noi facilități, inclusiv la pensie, pe lângă multe altele care le aveau. Dar ce mai contează? Intrăm, în curând, într-un an electoral, satisfăcuți că… am trăit bine.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: