Legea lu’ Iorgovan…

A murit! Și gata. Faimă. Glorie. Parale. Procese babane câștigate: revoluție & constituție! Putere! Cât încape. Și… GATA! A dat în primire, vai, la 59 de ani. A murit. Și muribund, a mai apucat zice către cei lăsați: Mi-ar fi plăcut să fi citit mai mult, să fi călătorit mai mult… Geaba. Nu putem călă(to)ri doi cai în același timp. Chestia nasoală (verificată și aci): f. puțini dintre pieritori pleacă Dincolo mulțumiți. Mai rămâne un etaj de ridicat la casă, mai vreo fată de măritat, un nepot, chestii din astea. Da’, vremea ciobănașului tras prin inel (ăl senin în fața morții) a pierit demult. Acu’ se poartă moarte cu spaimă. Moarte cu grabă. Și moarte cu toptanu. Că și Dan Iosif, îmi pare rău, tot de frică de moarte a pribegit, sărmanu’, taman prin omeții Siberiei, căutând leac la maica, faimoasa Juna, aia de pompa viață prin bojocii costelivi ai Brejnevului. Geaba!
 

Dumitru Brădățan

Asta este, furați de fierbințeala momentului, uităm să mai trăim, să ne punem la adăpost înainte ca glonțul păsării de rubin să se fi instalat deja în gâții noștri malazi. Serviciul-servici, coana Zoițica-duduia Zoițicha, Băsescu – Tăriceanu și anii, anii ni se scurg ca fumu’, iar viața-viață, ades, fluieră și ni se trece printre rânduri, printre degete, printre altele. Și… vedem că-ntr-o zi, totdeauna parcă prea repede, Aia cu coasa bate și la ușa noastră. Iosif, Iorgovan ori bossul baroului de avocați bucureșteni, Pintea sau Pittiș, cu toții sub 60 ani etate. Hotărât c-au urcat la Domnu’ numa-și-numa să ne amintească nouă, băftoșilor rămași, că, că… mâne-poimâne ne vine și nouă sorocu’. Ei, ce zici, amice?! Ai… citit îndestul? Ai… călătorit îndeajuns?! Că doar A MURI nu-i mare scofală (scofala, ca sort de mămăligă)! De-ajuns să fii viu…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: