După 1 ianuarie 2008, „în principiu”

Cetățenii români ar putea intra în Ucraina fără viză

Consulul general al României la Cernăuți, dl Romeo Săndulescu, a declarat, vineri, la Suceava, că, în principiu, cetățenii români ar putea intra în Ucraina fără viză după 1 ianuarie 2008, până atunci urmând să fie finalizate formalitățile de aplicare a hotărârii părții ucrainene.
 

Dl Săndulescu a spus că ministrul de Externe al U-crainei a anunțat în urmă cu două zile (miercuri, n.r.) că a promovat în guvern o lege prin care, de la 1 ianuarie 2008, cetățenii României și Bulgariei vor călători în Ucraina fără viză, iar ucrainenii vor avea la dispoziție o fluidizare mai accentuată a trecerii spre România și spre spațiul UE. „Practic, în aceste momente, se așteaptă instrucțiunile de aplicare a deciziei guvernului ucrainean, în așa fel încât această hotărâre să se aplice cât mai curând”, a spus dl Săndulescu. El a men-ționat că această decizie va fi un beneficiu pentru cetățenii români, dar că și ucrainenii vor beneficia de facilități cum ar fi vize pe perioadă mai ma-re, scutirea de taxa pe viză. „În continuare, cele două consulate generale, și cel de la Cernăuți, și cel de la Suceava, vor avea activitate pentru celelalte domenii, economic, cultură, învățământ, mai ales în spațiul Euroregiunii Prutul de Sus”, a spus dl Săndulescu. El a menționat că dacă toate formalitățile de aplicare din partea autorităților ucrainene și a celor române vor fi trans-puse într-o directivă expresă către consulatele generale, ea se poate aplica din data pu-blicării acelui material. Con-sulul general al României la Cernăuți a apreciat că, în principiu, această hotărâre ar putea intra în vigoare de la începutul anului viitor. „În principiu, de la 1 ianuarie. Poate să fie un decalaj de o săptămână, două, dar nu mai mult”, a mai spus dl Săndu-lescu.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI