Rapsodii de toamnă-doamnă…

Joviali și haioși. Cool. Frumoși. Cât încape. Visători, zburdători și zburători. Cu negre, cu blonde plete. Și cosițe, la fetițe. E toamnă și balurile bobocilor, boboacelor dau pe dinafară. Care mai de care. Am avut bucuria să-i văz la fiestele lor autumnale pe junii, frumoșii nebuni ai urbelor noastre: în bună măsură, un spectacol magnific! De… clocot și farmec, de senzualitate incipientă, de porniri bune și priviri arătoase, norocoase. Ce peisagii vii pline de poveste! Și spui asta – antidot la istericalele din planetă – acum când ni s-a cam aplecat (de silă, de scârbă) la mediatizarea grețoasă, tălâmbă a unui episod, oarecum banal, în mediul infracțional.
 

Dumitru Brădățan

Pol Pot și khmerii lui roșii au căsăpit, prin ’75, vreo două milioane de oameni, șii?!… Sau Irak-ul de sub ochii noștri. Șii?! E toamnă și serbările școlărimii dau pe dinafară. Bravos! Am fost la balurile lor și mi-am recuperat, cumva, anișorii chinuiți nebunește în arealul gri proletcultist . Și am fost acum martorul unor splendori și superbii anevoie de așezat în pagină. Baie de prospețime, cură de creativitate, frumuseți neoprite spre suișuri infinit de pure, tonice și… ecologice. Am văzut chipuri bucuroase, belșug de mistere și ui-miri în peisagii armonioase, spirite voioase și hazlii, ca să nu mai spui de trupurile mlădioase ca firele de iarbă ale lui Whitman. Și mi-am spus că planeta încă respiră, mai viază, mai poate ființa în ordine. Mersi, junime! Hotărât, avea-vom, cu tine, cu cine defila. Eu asta văzui, ascultai și simții. În mirare îmbelșugată de culori și arome. Policrome. Iar dacă cineva are a spune altfel, mă rog, treaba lui: arunce primul cu piatra…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: