Șefa CAS arată discrepanțele între veniturile unor medici

Domnia sa speră că acestea vor dispărea odată cu noua lege de salarizare a medicilor
Șefa CAS Suceava, dr. Cristina Iordăchel, consideră că există „mari discrepanțe” între modul de salarizare a medicilor specialiști din ambulatoriu și cei din spitale și speră că preconizata lege a salarizării pe criterii de performanță va șterge aceste diferențieri.
 

„În momentul de față există mari discrepanțe între veni-turile medicilor specialiști din ambulator și cele ale medicilor de spital. Nu este corect ca un medic specialist în spital să aibă o salarizare de 2-3 ori mai mică decât cea aferentă activității de ambulator, având în vedere că pacienții spitalizați necesită o îngrijire medicală mai complexă decât cei din ambulator, iar gradul profesional al medicilor plătiți diferențiat este același”, a declarat dr. Cristina Iordăchel. Legea privind salarizarea medicilor în funcție de perfor-manță este în stadiul de proiect, ea constituind subiect de discuție atât la întâlnirea ministrului sănătății cu șefii ASP și CAS de la Iași, în urmă cu două săptămâni, cât și în ca-drul unui seminar de la Brașov, de săptămâna trecută, unde a participat și directoarea CAS Suceava. Ministrul sănătății Eugen Nicolăescu a afirmat, cu am-bele prilejuri, că din luna ianuarie se va trece la noul sistem de salarizare în sistemul sanitar românesc, astfel că medicii care îndeplinesc criteriile de performanță vor fi plătiți mai bine. Ministrul a spus că după ce proiectul legislativ va fi dezbătut în mai multe zone ale țării, ceea ce se va întâmpla până la sfârșitul lunii noiembrie, se va trece la stabilirea unor criterii de performanță “foarte precise”, împreună cu medicii. Printre a-ceste criterii dl Nicolăescu a menționat indicele de complexitate a cazurilor, calitatea actului medical, gradul și calitatea spitalului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: