Ziua Casei Corpului Didactic „George Tofan”

Ziua Casei Corpului Didactic „George Tofan” Suceava a fost marcată ieri la sediul instituției, în cadru festiv, prilej cu care a fost lansată orchestra de muzică populară a CCD, formată din cadre didactice, care a susținut primul spectacol. Reamintim că această manifestare instituită în urmă cu doi ani este dedicată patronului spiritual George Tofan, născut la 5 noiembrie 1880.
 

Directorul CCD Suceava, prof. Traian Duminică, a prezentat câte ceva din activitatea instituției și a editurii „George Tofan”, inaugurată în anul școlar trecut. Dl Duminică a precizat că au fost editate 25 de titluri, reviste și cărți, aparținând unor școli și cadre didactice, precum și 10 numere ale revistei „Școala Bucovineană”, promițând că până la sfârșitul anului vor apărea alte două. Directorul CCD a mai informat că, în anul școlar precedent, o treime din dascălii suceveni au participat la cel puțin un curs de formare, cel mai solicitat fiind AEL, și a anunțat apariția unui curs nou, intitulat „Instruirea în societatea cunoașterii”. Acest curs cuprinde 89 ore de formare și constă în 25 de credite profesionale transferabile, Suceava fiind printre județele care a început deja cursul, cu o grupă de 25 profesori de la Rădăuți. La întâlnirea de ieri, inspectorul general-adjunct Vasile Monacu a remarcat slaba prezență a profesorilor la manifestare, recomandând „s-o gândiți în așa fel încât să fie mai mulți profesori, să fie o acțiune de amploare pentru profesori, pentru că sunt mulți profesori care colaborează cu CCD, fiindcă este instituția care îi reprezintă”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: