Deoarece lucrările de igienizare au început

Inspecția Sanitară de Stat a închis bucătăria spitalului

Managerul spitalului spune că încă n-au început lucrările de reparații și că va ruga conducerea ASP să revină asupra deciziei
Inspecția Sanitară de Stat din cadrul ASP Suceava a suspendat ieri activitatea la bucătăria Spitalului Județean Suceava, pentru că lucrările de reabilitare au început și „n-avem garanția că vor respecta normele de igienă în prepararea hranei”, ne-a declarat șeful ISS, dr. Ludovic Abiței.
 

Reprezentanții compartimentului menționat au fost ieri în control la blocul alimentar al spitalului, întrucât ISS dăduse termen ca până la 1 noiembrie să aibă loc igienizarea acestuia. Dl Abiței ne-a precizat că în bucătărie începuseră deja lucrările de înlocuire a geamurilor, respectiv montarea termopanelor, și de aceea a atenționat conducerea spitalelor să găsească soluții pentru ca mâncarea să nu fie gătită concomitent cu efectuarea lucrărilor. Ulterior, în cursul zilei de ieri, șeful ISS a luat decizia de oprire a activității blocului alimentar până la definitivarea lucrărilor, neavând siguranța că vor fi respectate indicațiile sale de a nu se prepara mâncarea în praf și var. Managerul spitalului Costică Dăscăliuc a declarat ieri că încă n-au început lucrările de reparații la bucătărie, nefiind încheiate toate licitațiile, și că va ruga conducerea ASP să revină asupra deciziei, până va rezolva problema hranei. Dl Dăscăliuc a precizat că se află în discuții cu 7 unități de alimentație publică care să pregătească mâncarea pentru bolnavi, urmând să încheie contract cu una din ele. Reabilitarea bucătăriei spitalului este absolut necesară având în vedere că și DSVSA a avertizat conducerea unității că nu-i mai dă aviz de funcționare dacă nu se iau măsuri de reparare și igienizare. Valoarea lucrărilor care vor avea loc în perioada următoare se ridică la circa 10 miliarde lei vechi, bani alocați de minister, directorul spitalului sperând că ele vor fi încheiate până pe 31 decembrie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: