Termica Suceava a început aprovizionarea cu cărbune

Stocul de păcură ajunge pentru două ierni

Primele 10.000 de tone de cărbune din cantitatea necesară producerii energiei termice și electrice la iarnă au fost descărcate deja în depozitul SC Termica Suceava, alte 30.000 fiind pe drum dinspre Rusia. „Anul acesta nu vor exista problemele din 2006, când intrarea cărbunelui s-a făcut mai greu din cauza blocării unor vagoane în Rusia și se pare că aprovizionarea se va desfășura conform graficului”, a spus directorul Constantin Plăcintă.
 

Pentru sezonul de iarnă 2007-2008 au fost contractate de Termica 180.000 de tone de cărbune, consumul centralei sucevene fiind în medie de până la 210.000 de tone în cele 5 luni ale sezonului rece. Guvernul a acoperit deja, prin Primăria Suceava, parte din sumele necesare achiziționării cărbunelui, alocând suma de 38 miliarde de lei vechi, restul, mai mult de jumătate din bugetul anual al SC Termica, trebuind a fi plătite de societate. Se pare că nu sunt probleme nici cu necesarul din al doilea combustibil cu care se produce energia termică și electrică la Suceava. Termica are în stoc deja circa 4000 de tone de păcură și va mai cumpăra poate peste 1-2 ani alte cantități, consumul mediu pe iarnă fiind de 1500 de tone.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI