Mortul, întors de pe lumea cealaltă

Înmormântare dubioasă, fără certificat de deces

Un bătrân din Hreațca – Vulturești va fi deshumat, din ordinul Parchetului, pentru stabilirea cauzei morții > Rudele l-au înmormântat, cu complicitatea unui preot din Pleșești, fără actul constatator al decesului eliberat de medic > Bătrânul nu figura în evidențele medicale cu afecțiuni grave
 

Pe 23 iulie, Viorel S., din Fălticeni, a sesizat organele în drept că, înainte cu două zile, socrul său, Mihai V., de 79 de ani, din Hreațca – Vulturești, a decedat la domiciliu. Omul a povestit polițiștilor că au căutat medicul de familie pentru eliberarea certificatului de deces, dar că nu l-au găsit. Așa stând lucrurile, de teamă ca, din cauza temperaturilor ridicate, cadavrul să nu intre în putrefacție, și-au înhumat mortul pe 22 iulie. Procesiunea religioasă a fost oficiată de preotul din satul Pleșești. Contactat de polițiști, doc-torul a spus că ar fi refuzat eliberarea actului de constatare a decesului întrucât M.V. nu figura în evidențe cu afecțiuni medicale. Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni, care va dispune deshumarea acestuia, ca și necropsia. „În funcție de rezultatele anchetei, se va dispune procedural”, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: