Despre țărani și boii politici

La câțiva ani după ce în județul nostru iubit a fost pusă în practică dulcea inepție că o parte dintre frumoasele și „prosperele” noastre comune pot deveni orașe cu acte în regulă, reversul medaliei n-a întârziat să apară. Pălăriile s-au dovedit prea mari pentru niște Mării două la leu, presiunea financiară asupra locuitorilor acestor sate mai prizărite fiind enormă. Banii necesari funcționării aparatelor administrative în excedent nu pot veni decât de la bugetul central, care buget central e, zic mai–marii, rupt în… spate. O fi din cauză de referendumuri făcute în folosul unui pleșcar politic, din cauză de măriri de pensii ale amărăștenilor, din cauză că aceluiași pleșcar i-ar trebui avion dotat cu de toate, inclusiv cu sală de baie… de mulțime? Cine poate ști?
 

Mugur Geu

Cert e că pleșcari sunt majoritatea fonfilor, flecarilor, găgăuților și gușaților care ne sunt stăpâni de 17 ani, fiecare cu averi „muncite”, de milioane de euro, toți o apă și-un pământ. Sau poate din cauză de altă dulce inepție, votul – botul uninominal? Drept care, lăsând COLO recomandările matroanei Europe – încăpute în ceea ce privește Estul pe mâna unor comisari și comisărese mai gogomani decât prevede Constituția UE, pe care nici n-o are onorabila comunitate (și nici Odă bucuriei de Beethoven nu mai aduce) – „orășenii” satelor județului Suceava vor să devină din nou țărani. Cum altfel? Nici măcar municipiul reședință de județ nu trece, pe alocuri, dincolo de imaginea unei comune idilice. Păi nu ne-a dat Dumnezeu vacile, caprele, oile, iepurii și mai ales boii noștri politici, de care depindem, țăranii de noi, și fără de care n-am putea nicicum trăi? Un eco-sistem perfect, în care boii ară și… tot ei mănâncă!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: