Incendierea miriștilor, inamicul public de sezon

Comisarii de mediu atenționează că amenzile aplicate incendiatorilor variază între 3000 și 6000 de lei, în cazul persoanelor fizice, și între 25.000 lei și 50.000 de lei, în cel al persoanele juridice
 

Ca urmare a temperaturilor deosebit de ridicate din acest sezon, combinate cu neglijența unor cultivatori, poluările prin ardere necontrolată au luată amploare, mai ales la nivel național. Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu se implică alături de Inspectoratul pentru Situații de Urgență și lucrătorii Inspectoratului de Poliție Județean în prevenirea, stoparea și, după caz, sancționarea unor asemenea fapte. În județul Suceava, fenomenul este de mai slabă amploare comparativ cu zona de câmpie a țării. Totuși, anul acesta, Petru Munteanu din Probota a fost „ars” la buzunar cu o amendă de 3000 de lei după ce și-a incendiat propria miriște. Focul a mistuit cca 5 hectare de vegetație uscată de pe tarlaua „La Rezimă”, iar din cauza vântului, acesta amenința să cuprindă și pădurea de fag din cantonul silvic „Trestioara”, Ocolul Silvic Dolhasca. Cu câteva luni în urmă, din cauza fumului gros cauzat de arderea buruienilor uscate, pe DN 2 E, la intrarea în Cornu Luncii, a avut loc un accident grav de circulație, cu vătămare a trei minore ce se întorceau de la o olimpiadă de religie de la Fălticeni. Primarul comunei a fost sancționat cu 15.000 de lei. „Atragem atenția că persoanele care provoacă incendieri, dar în primul rând proprietarii sau administratorii, care au obligația prevenirii incendierii și emanării noxelor din ardere, vor fi drastic sancționați. Însă, ne dorim ca în județul Suceava fenomenul să fie stopat și să nu fie situații de acest gen”, a spus ieri, într-o conferință de presă, comisarul–șef Constantin Harasim, adăugând că amenzile variază între 3000 și 6000 de lei, în cazul persoanelor fizice și între 25.000 lei și 50.000 de lei, în cel al persoanele juridice. Pentru preîntâmpinarea unor asemenea evenimente, Garda Națională de Mediu a cerut tuturor subordonatelor din teritoriu să transmită atenționări administrațiilor publice locale și să desfășoare, cu prioritate, acțiuni în zonele drumurilor europene, naționale și județene. Reamintim că, săptămâna trecută, urmare a fumului negru degajat din arderea resturilor de păioase, pe Autostrada Soarelui au avut loc accidente de circulație cu mai multe victime și mașini distruse.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: