Reabilitarea termoficării din municipiul Suceava, afectată de blocarea Programului „Utilități și mediu”

Primăria Suceava va demara pe banii de care dispune lucrările de reabilitare a punctelor termice și rețelelor de transport și distribuție a agentului termic din municipiu. Decizia a fost luată după ce s-a constatat că accesul la cele 10,3 milioane euro din Programul „Suceava – Utilități și mediu la standarde europene” este blocat.
 

„Firma de consultanță ne scrie toată ziua că, în măsura în care nu va fi plătită de Ecotermgaz, nu ne va putea pune la dispoziție proiectele pentru moder-nizarea punctelor termice și a conductelor principale și secundare”, a declarat primarul Ion Lungu, adăugând că „până una alta, se va conta pe pro-priile forțe”. Edilul-șef a precizat că, în acest an, prin intermediul municipalității, în contul societății de termoficare Termica au intrat fonduri guvernamentale de 34 milioane lei, bani care vor fi investiți în lucrări efectuate la sursă. Pe de altă parte, executivul municipal are la dispoziție circa 5 milioane euro pe care le va dirija înspre modernizarea punctelor termice și reabilitarea rețelelor de transport și distribuție. Reamintim că Direcția Generală a Finanțelor Publice a blocat conturile Bucovina Ecotermgaz, administratorul creditului din Programul „Suceava – Utilități și mediu”, proiectul intrând, de asemenea, în blocaj.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: