Marea majorare

Ministrul economiei și finanțelor a prezentat luni resursele financiare din care se va putea asigura marea majorare a pensiilor, mult trâmbițată de guvernul PNL. Creșterea economică și a PIB-ului, numărul crescut de salariați, îmbunătățirea încasărilor bugetare și transferuri de la bugetul de stat către cel a asigurărilor sociale sunt soluțiile date de ministrul Varujan Vosganian. Deși unii analiști economici s-au arătat sceptici, declarând că nu le este clar cum vor veni cele două miliarde de euro în plus și cum se va realiza… marele transfer de la bugetul de stat, noi să-l credem pe dl ministru că se va întâmpla cum a promis.
 

Că până la sfârșitul anului economia noastră va crește cât cresc altele în 7 ani, că nu se va mai întâmpla nimic care să ne „deranjeze” produsul intern brut din drumul lui ascendent. Să credem și să nu cercetăm, că altfel vom da de „subțirimea” acestei planificări pre-electorale. Fiindcă, nu-i așa?, e o bună strategie de „colectare” a celor peste 6 milioane voturi de la pensionari… Problema majorării pensiilor cu 40% a fost negociată în stil mare cu „strategii” PSD. Și ce dacă-i o măsură „eminamente” socială și populistă, proprie mai mult unui partid de stânga, cum este acesta, decât de dreapta, cum este PNL? N-ai ce face, de nu accepți majorarea, devii iar dușman cu partidul care ține în așteptare o nouă moțiune de cenzură, dacă nu i se face pe plac. Și nu e bine să te pui rău cu cel cu care tocmai te-ai „amicițit” în preajma referendumului. Dar să nu mai speculăm, poate că unele pensii vor ajunge, într-adevăr, la nivelul de 150 de euro, cum se preconizează, având în vedere că jumătate din pensionarii noștri au acum pensii până în 350 lei. Și să ne gândim ce-o să mai facă ei, bătrânii, de banii ăștia… Își vor plăti cheltuielile casei și își vor și lua 2-3 medicamente de inimă, ca să poată rezista la coadă la urne, în campania electorală viitoare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: