CAS nu acceptă ca medicii de familie să facă o evaluare superficială

Conducerea Casei Județene de Asigurări de Sănătate Suceava a precizat ieri că nu va deconta medicilor de familie servicii medicale la Programul Național Nr. 8 un număr prea mare pacienți pe zi, deoarece „aceasta înseamnă că nu s-au acordat cele 20 de minute necesare consultației și evaluarea este pur scriptică”.
 

„Dorim să avem o evidență exactă a serviciilor medicale pe care dumnealor le prestează în vederea decontării acestor servicii și, totodată, să fim siguri că se respectă normele de calitate ale actului medical, prevăzute în Ordinul Ministerului Sănătății. Doresc să reamintesc că acest program de evaluare este și o oportunitate pentru medici de a avea o comunicare mai bună cu pacienții, ceea ce va face ca, în anul 2008, atunci când probabil medicii de familie vor fi plătiți numai pentru servicii medicale, pacienții să prefere să se adreseze inițial medicului de familie și nu specialistului”, a declarat președintele director general al CAS Suceava, dr. Cristina Iordăchel, printr-un comunicat. Potrivit dnei Iordăchel, până ieri, 180 de medici de familie din cei 284 existenți în județ semnaseră contractele cu CAS, în cadrul pro-gramului menționat. Reprezentanții CAS estimează că astăzi vor fi semnate toate contractele, fiind ultima zi în care medicii raportează serviciile medicale efectuate în luna iunie. Reamintim că, la sfârșitul săptămânii trecute, cam jumătate din medicii de familie au refuzat să încheie aceste contracte, nefiind de acord să lucreze peste programul lor de muncă la evaluarea stării de sănătate a pacienților lor. ,,Referitor la programul de lucru declarat în contracte, acesta va putea fi modificat de către medic în funcție de solicitările pacienților și depus în scris la CAS, pentru a fi atașat la contract, iar acesta trebuie să fie în concordanță cu planificarea la consultații a pacienților pe care au stabilit-o dumnealor”, mai precizează șefa CAS. În schimb, cei 8 furnizori de servicii medicale para-clinice, cu cele cu 10 laboratoare, au încheiat contracte cu CAS Suceava pentru acest program.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: