Aleea comercială din Piața Mică intră în modernizare

Piața agroalimentară „George Enescu” va intra într-un amplu proces de modernizare. Unda verde a fost dată în ultima ședință a deliberativului local, în care a fost aprobat planul urbanistic de detaliu (PUD) al investiției ce va fi făcută în zona imediat vecină supermarket-ului Kaufland.
 

Etapa următoare este eliberarea autorizației de construire, după care se va trece la execuția propriu-zisă. Contravaloarea lucrărilor de modernizare a magazinelor de pe aleea comercială va fi suportată de către agenții economici deținători, iar cea a introducerii rețelelor de apă, canal, energie electrică și gaz va fi asigurată de la bugetul local. Investiția este de 10 miliarde lei vechi, un număr de 60 de spații, din totalul de 94, fiind de o parte a respectivei alei, în timp ce restul este plasat în zona pieței de legume și fructe. La această dată, platforma comercială din cartierul George Enescu este parțial betonată și parțial balastată, chioșcurile și construcțiile metalice fiind cu caracter provizoriu. Piața va fi reorganizată în totalitate, printr-o soluție arhitecturală și funcțională modernă, lucrările efectuându-se în două etape. Pentru început se vor asigura utilitățile, urmând ca, ulterior, să se treacă la amenajarea noilor spații comerciale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: