Zilele acestea

Suceava: Ierusalimul și Mecca României

Zilele Sucevei au fost deschise sâmbătă, ora 12.00, la Primăria municipiului în prezența consilierilor locali, oficialităților municipale, oamenilor de cultură, cetățenilor de onoare și cuplurilor de aur celebrate anul acesta. Lansarea acestora a fost onorată și de două delegații de la Cernăuți (Ucraina) și, respectiv, Sosnowiecz (Polonia), orașe cu care Suceava are încheiate acorduri de colaborare.
 

Pe lângă cele patru zile de manifestări culturale, sportive și artistice primarul Ion Lungu a evocat sărbătorirea Sfântului Ion cel Nou de la Suceava, pri-lej cu care, an de an, mii și mii de pelerini vin să se închine la moaște și să participe la procesiunea religioasă. „Păstrând proporțiile, în aceste zile Suceava este un mic Ierusalim”, a reliefat șeful administrației sucevene. Anul acesta Primăria și Con-siliul Local au organizat manifestări în trei locații, respectiv pe esplanada Casei Culturii, în cartierul Burdujeni și la Cetatea de Scaun, acestea ur-mând a face parte din strategia turistică municipală. În acest context, tot sâmbătă a debutat și Anul turistic „Bucovina”, organizat de municipalitate împreună cu Romexpo, Con-siliul Județean, Prefectura, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, orașe și municipii sucevene etc. Din partea aleșilor locali a luat cuvântul Virginel Iordache, care a subliniat că ziua de 24 iunie va rămâne adânc întipă-rită în istoria municipiului reședință. „Suceava, pe 24 iunie, prin miile de oameni care sosesc în municipiu, devine un fel de Mecca a Ro-mâniei”, a spus consilierul so-cial-democrat. Consulul ge-neral al României la Cernăuți, Romeo Săndulescu, a felicitat sucevenii și a vorbit despre dezvoltarea relațiilor dintre cele două orașe. „Contactele dintre Suceava și Cernăuți sunt din ce în ce mai frecvente, iar peste graniță se poate trece atunci când vrem să ne ajutăm economic, cultural și spiritual”, a evidențiat dl Săndulescu. Viceprimarul de Sosnowiecz a transmis Sucevei salu-tul polonezilor pe care îi re-prezintă, relevând relațiile bune dintre cele două părți, concretizate în opt vizite și contravizite. „Urăm sucevenilor la mulți ani și sperăm ca relațiile noastre să fie și mai fructuoase decât până acum”, a subliniat oficialul polonez.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI