Expoziție fotografică

„Suceava anului 2007“

Casa de Cultură a Sindicatelor a găzduit în weekend expoziția fotografică intitulată „Suceava anului 2007”, organizată cu prilejul zilelor orașului. Șase tineri fotografi au adus în fața publicului 50 de fotografii realizate în municipiul Suceava.
 

Este pentru prima oară când generația mai tânără a fotografilor din Suceava și-a dat mâna pen-tru a realiza un astfel de eveniment. „Vinovat” de această ispravă se face dl profesor Valentin Moscaliuc, cunoscut fotograf, care le-a sugerat tinerilor să organizeze expoziția. Trei dintre artiștii fotografi – Diana Palade, Sabina Burla și Adrian Moscalic sunt elevi de la Palatul Copiilor și Elevilor, îndrumați chiar de dl prof. Valentin Moscaliuc. A expus de asemenea echipa de fotografi a site-ului www.orasulsuceava. ro, precum și fotoreporterii ziarelor locale Monitorul de Suceava și Crai nou, Marius Șuiu, respectiv Oana Șlemco. „Ideea acestei expoziții mi-a venit acum două săptămâni. Ca să fiu sincer, odată cu trecerea anilor, mi-am pierdut din entuziasmul pentru fotografie. După ce i-am cunoscut pe Cornel Grosar, președintele Asociației «Juventus» și Nelu Todireanu, președintele Fundației «Ana», mi-am recuperat entuziasmul. Ei sunt de fapt «capul răutăților» acestei expoziții. Eu pot să spun doar că în Suceava sunt foarte mulți tineri talentați”, a spus prof. Valentin Moscaliuc. Pentru fiecare dintre tinerii artiști expozanți fotografia are o însemnătate aparte. Sabina Burla, în vârstă de 17 ani, a declarat că prin fotografie reușește să le arate celor din jur ceea ce văd ochii ei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: