De Zilele Sucevei

Cetățenii de onoare, recompensați financiar cu un salariu mediu pe economie

Lansarea manifestărilor prilejuite de Zilele Sucevei a fost onorată de mai mulți cetățeni de onoare ai municipiului, printre care prorectorul Emanuel Diaconescu, maestrul George Sîrbu, dirijorul Emil Havriliuc, fotbalistul Dorin Goian etc. Cu această ocazie, acestora li s-a înmânat recunoașterea financiară, stabilită de Consiliul Local la nivelul unui salariu minim net pe economie.
 

Suceava are în jur de 80 de cetățeni de onoare. Distincția i-a fost acordată post-mortem și lui Constantin Sofroni, fost subprefect al județului Suceava, în perioada 1991–1992, președinte al Consiliului Județean, în legislatura 1992-1996, și primar al municipiului Suceava în intervalul 1996-2000. Tot post-mortem această distincție a fost conferită lectorului universitar Florin George Iancu și conferențiarului uni-versitar doctor Doina Maria Robu. Ambii au fost profesori la Universi-tatea „Ștefan cel Mare” din Suceava și au decedat, în noiembrie 2000, într-un tragic accident de circulație, ce avut loc în Republica Moldova, în timp ce se deplasau pentru a ține cursuri la Universitatea din Soroca. Cetățeni de onoare sunt și privighetoarea cânte-cului bucovinean, Sofia Vicoveanca, precum și interpreții Alexandru Dum-bravă și Traian Straton ca și Aurel Tu-dose. Doar într-o singură ședință din 2005, aleșii locali și-au dat votul asu-pra acordării diplomei și insignei la 12 premiați la olimpiadele școlare internaționale începând cu anul 1972 și care, la acea dată, în majoritate, se aflau la universități celebre din SUA, Marea Britanie sau Franța, purtători de imagine ai municipiului, județului și României.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: