În reședințele de județ

Centralele termice, la control

Modul în care au fost cheltuiți banii pentru retehnologizarea centralelor termice din reședințele de județ va fi verificat, a anunțat, miercuri, la Suceava, secretarul de stat în MIRA, dl Marian Petrache. Dl Petrache a declarat, într-o conferință de presă, că, în mod logic, centralele termice care au făcut investiții în retehnologizare ar trebui să producă gigacaloria la un preț mai scăzut și să scadă suma alocată pentru subvențiile acordate populației.
 

El a arătat că verificările modului în care s-au făcut aceste investiții au fost determinate de faptul că s-a constatat că toți primarii municipiilor reședință de județ au solicitat procentul maxim, de 45%, care poate fi alocat de guvern pentru subvenții. “Vrem să vedem dacă nu cumva cu banii dați pentru retehnologizare s-au cumpărat cine știe ce pompe uitate prin depozitele firmelor, vrem să verificăm dacă obiectivele propuse au fost atinse. Cert este că, de când am început să ne interesăm despre acest subiect, foarte mulți primari au intrat deja în panică și au început să sune telefoanele”, a afirmat dl Marian Petrache. El consideră că, dacă a fost realizată o retehnologizare, trebuie să fie mai puține pierderi și activitatea să devină mai eficientă, cu un preț de cost mai scăzut și subvenții mai puține. „N-am văzut acest efect la nicio centrală termică din reședințele de județ”, a mai spus secretarul de stat.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI