Microbuzul implicat în accident nu transporta mai mult de opt elevi

Secretarul de stat în Ministerul Educației, Zvetlana Preoteasa, a declarat, joi, pentru NewsIn, că microbuzul școlar implicat în accidentul de miercuri dimineața în apropierea municipiului Vatra Dornei nu transporta mai mulți elevi decât era normal.
 

„Șeful poliției din Vatra Dornei și ofițerul de circulație au spus că în microbuz erau opt copii, așa cum este normal pentru că acesta poate transporta legal doar nouă persoane”, a spus Zvetlana Preoteasa. Potrivit secretarului de stat în Ministerul Educației, neînțelegerea s-a produs din cauză că au fost efectuate două transporturi, dintre care primul s-a desfășurat fără proble-me. „Când s-a produs tragedia, la cel de-al doilea transport, și lumea a început să se intereseze despre accident, toți copiii susțineau că au fost în microbuz, însă o parte dintre aceștia au fost în primul transport”, a explicat Preoteasa. De asemenea, Zvetlana Preoteasa a precizat că în urma discuției pe care a avut-o cu reprezentanții poliției aceștia ar fi spus că șoferul microbuzului a murit la fel ca și ceilalți doi copii, pentru că nu avea nicio șansă de a evita accidentul. „Dintr-o parte venea TIR-ul care l-a lovit cu remorca, dacă ar fi virat în cealaltă parte intra în șanț, iar înainte avea un stâlp”, a adăugat secretarul de stat. Conform secretarului de stat, organele de poliție susțin că, în timpul accidentului, șoferul care se afla la volanul tirului ar fi suferit un preinfarct, însă pentru a putea da un verdict clar în acest sens se așteptă răspunsul medicilor. Potrivit directorului Spitalului Vatra Dornei, dr. Aurel Scurtu, una dintre elevele grav rănite în accident are șanse minime de supraviețuire, o alta are ruptură de splină și se află în operație, iar ceilalți copii răniți sunt în afara oricărui pericol. Trei persoane, dintre care doi copii, au murit și alți șapte copii au fost răniți, într-un grav accident rutier petrecut miercuri dimineața, la ora 7.00, pe raza localității Ciocănești. Tragedia s-a produs după ce un TIR, având numărul de înmatriculare BC 04 SJE, care circula dinspre localitatea Iacobeni înspre Cârli-baba, a intrat pe contrasens, izbind în plin un microbuz școlar, care circula regulamentar.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI