Exploatare ilegală de gresie friabilă la Adâncata

Comisarii de mediu l-au amendat cu 100 de milioane de lei vechi pe Ionel Sorin Rusu, care desfășura această activitate în lipsa autorizației de mediu
Ionel Sorin Rusu, persoană fizică din comuna Adâncata, a fost sancționat contravențional de către comisarii județeni de mediu suceveni cu o amendă de 10.000 RON (100 de milioane de lei vechi). Potrivit șefului Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu, Constantin Harasim, amenda a fost dată pentru exploatarea fără autorizație de mediu a gresiei friabile dintr-un zăcământ de pe teritoriul comunei.
 

Este vorba despre cel din zona numită „Odăi”, aflată în vecinătatea fondului forestier administrat de Ocolul Silvic Adâncata, activitatea de extragere a rocii utile având loc pe terenuri proprietate. La verificarea efectuată, s-a constat că exploatarea se face cu o echipă de muncitori, fără să se fi solicitat și eliberat autorizația de mediu. Până la obținerea actelor de reglementare pe linie de mediu, lucrătorii specializați au dispus sistarea extragerii rocii utile. Primăria comunei Adâncata a fost atenționată să transmită tuturor proprietarilor de terenuri din zonă somații de încetarea acestei activități până la intrarea în legalitate. De asemenea, aceștia sunt obligați să-și ridice depozitele făcute pe domeniul public, pe marginea DN 29 a Suceava-Dorohoi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: