Retrogradarea se joacă în ultima etapă

Cetatea Suceava – FC Brașov 2 – 1 (1 – 0)
Deși a învins FC Brașov, Cetatea trebuie să mai treacă de un hop, Gloria Buzău, iar Săcele sau Câmpina să facă un pas greșit
Ultimul meci de pe teren propriu din acest sezon a coincis cu o nouă victorie pentru Cetatea Suceava, a 10-a a campionatului și a 5-a sub mandatul antrenorului Marian Pană. Un 2-1 în fața formației FC Brașov care duce gruparea galben-albastră la 9 partide consecutive fără înfrângere și o instalează, cel puțin pentru o etapă, pe mult râvnitul loc 14. Brașovenii, ieșiți din lupta pentru promovare, au rodat întreg lotul de jucători, în ultimele trei etape. Așa s-a întâmplat și la Suceava, unde în primul “11” al stegarilor și-au făcut apariția câțiva fotbaliști care au evoluat mai puțin în acest campionat.
 

Mânați de un public entuziast, care a ignorat ploaia de la începutul meciului, elevii lui Marian Pană, Florin Cristescu și Marius Lup au început în forță partida. După ce brașoveanul Chipciu a fost semnalizat în ofsaid în poziție de singur cu portarul, în minutul 12, Stoica expediază o torpilă de la 25 de metri, lateral stânga, dar portarul oaspeților este la post și reține în doi timpi, din fața lui Dicher. 5 minute mai târziu, gazdele reușesc deschiderea scorului. Un-doi între Dicher și Roberto, însă brazilianul Cetății ratează finalizarea, mingea ajungând în corner. Lovitura de la colț este executată excelent de Apetri, iar Streinu se înalță imperial în careul bra-șovean și marchează pentru 1-0. În minutul 37, sucevenii au o nouă acțiune mai închegată, șutul bun al lui Dicher fiind Boxat de portarul Dias Leite. Imediat după ieșirea de la cabine, în minutul 48, Apetri încearcă un lob, dar mingea se încăpățânează să intre în poarta echipei oaspete. Minutul 53 avea să aducă golul egalizator al brașovenilor. Contraatac sucevean, Dicher cade în suprafața de pedeapsă, banca tehnică “sare în aer”, dar centralul Martiș nu acordă nimic. Brașovenii pleacă ime-diat pe contraatac și, profitând de degringolada din rândul gazdelor, înscriu prin Dedu, pentru 1-1. Același Dedu și noul intrat Andronic au fost la originea altor două ocazii ale “stegarilor”, dar Curileac s-a opus. În minutul 59, Dicher scapă singur cu portarul oaspeților, dar se împleticește în minge la 3 metri de poartă. Pe fondul unei dominări a galben-albaștrilor, Marian Pană face două mutări inspirate, Adam și Mitruc luând locul lui Dicher și Huzuneanu. În minutul 71, Mitruc execută o lovitură liberă (corner scurt) și Roman, venit din spate, înscrie cu un șut sec, în colțul lung al porții brașovene. La 2-1, Adam s-a remarcat cu un șut puternic de la 35 de metri, scos greu de Dias Leite. Fluierul de final a consemnat un succes meritat al gazdelor, însă victoria a fost umbrită la aflarea rezultatului final de la Câmpina, acolo unde prahovenii au învins cu 3-0 pe Sportul Studențesc. În urma acestei runde, lupta pentru evitarea retrogradării se va da în 3. FC Săcele a pierdut pe teren propriu duelul cu Petrolul și va juca în ultima etapă la Snagov, echipă retrogradată. FCM Câmpina se va deplasa la Giurgiu pentru a înfrunta Dunărea din localitate, iar Cetatea va întâlni pe Gloria Buzău, echipă aflată la un singur punct de Liga I. Astfel, pentru a se salva de la retrogradare, Cetatea are nevoie de mult noroc în ultima etapă. Variantele în care Suceava ar rămâne în Liga a II-a: > Cetatea învinge la Buzău, Câmpina pierde la Giurgiu; > Cetatea învinge la Buzău, Câmpina face egal la Giurgiu; > Cetatea face egal la Bu-zău, Săcele pierde la Snagov; > Cetatea învinge la Buzău, Săcele face egal la Snagov; > la egalitate de puncte, Cetatea are avantajul meciurilor directe față de FCM Câmpina (0-0 acasă, 1-1 deplasare), dar nu și în cazul aceluiași număr de puncte cu FC Săcele (0-0 deplasare, 0-1 acasă).

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI