Model de… model

O mătușă din București, dragă, dragă mie, mi-a fascinat copilăria, între altele, și cu vulgaritatea limbajului. O vulgaritate alintată însă, neagresivă și, ca atare, neluată în serios de ceilalți. Cum asemenea “oferte” se acceptă ușor, am început să mă alint așijderea, chestie admirată, până a ne părăsi definitiv, de draga, draga mea mătușă, ignorată de cei ce recunoșteau “plagiatul”, dar privită cu ochii mari, uimiți și dojenitori, de cei neobișnuiți cu un asemenea limbaj. Mătușa mi-a fost, în concluzie, model, unul însă, vorba pudicei mele bunici, de care omul cuminte se leapădă repede.
 

Dumitru TEODORESCU

Cam la fel se întâmplă lucrurile și în cazul Domnului de la Cotroceni. Cred că-mi seamănă în tentativa de a-i face pe plac “mătușoiului” de Popor, scălâmbăindu-se sau golănindu-se după “exigențele” fanfaronilor și jmecherilor care-și devin lor înșiși modele. Mă-mbăt, vorbesc urât, preacurvesc, mă vâjâiesc prin toți și prin toate, numai pentru că Circul mă ovaționează. Acest comportament imoral este, desigur, pentru vrednicul nostru popor, cu succes electoral garantat și nu presupune deloc efort de adaptare. Adevăratul efort este acela de a oferi modelul indus de statutul de Președinte. Dezvățul e greu, dar dacă învățul e palid-păliduț, dl Traian Băsescu are o problemă. Aceea de a se dori și a deveni acel model pe care nu-l prea admiră băieții de băieți. Dar care ar putea să-i aducă doritele voturi din lotul de 70 la sută care n-a voit să voteze la referendum.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: