Ce funcție va ocupa Constantin Gheorghe în PD Suceava ?

Aceasta este întrebarea care macină de două zile Organizația Județeană Suceava a PD și mai ales pe cei din conducerea ei. O să vă întrebați de ce e atât de important ce funcție ocupă dl Gheorghe?! Este, pentru că, în funcție de… funcție, lucrurile în PD se vor schimba sau nu. În sensul că la nivel județean se va aborda un alt fel de politică. Și aceasta pentru că senatorul Constantin Gheorghe nu este nici de teapa deputatului Olărean, care arestează polițiști pe stradă, și nici de cea a deputatei Leonida Lari Iorga, care visează versuri patriotice după ce termină de analizat „aura” din jurul fiecărui comesean. Cu alte cuvinte, lucrurile nu vor mai fi la fel nici pentru actualul Birou Permanent Județean al PD. Senatorul Gheorghe e altă stofă decât vicepreședintele CJ, dl Eugen Uricec.
 

Asta nu înseamnă că dl Uricec nu are stofă de lider, ci doar că sunt firi diferite, persoane care se implică în maniere diferite în actul de management al unei organizații. De altfel, venirea în PD a dlui Gheorghe nu este întâmplă-toare. El a plecat din PD în urmă cu câțiva ani și din cauza unor discuții și certuri avute cu cei din echipa din care făcea parte dl Uricec. Și nu este de uitat episodul din vara lui 2006, când BPJ Suceava a decis că nu este de acord cu intrarea dlui Gheorghe în partid fără ca acesta să fi făcut vreo cerere în acest sens. Drept e că în culisele din Capitală ale partidului se discutase deja de revenirea sa în PD, însă cei de la Suceava – iar dl Uricec nu este străin de aceasta – au concertat lucrurile de așa manieră încât dl Gheorghe să fie pus cu botul pe labe. Strategia de la acea dată a senatorului a fost dejucată destul de abil de echipa dlui Uricec, însă de data aceasta lucrurile stau altfel. Iar senatorul Gheorghe nu este omul care să uite ușor umilința pe care a îndurat-o, în mare măsură gratuit. Și ar mai fi de spus că episodul PUR – PC a fost pentru senator unul de succes, în sensul că a demonstrat că poate să facă treabă chiar și cu embleme fără marcă, așa cum era cea a PUR. În 2004, oamenii lui C. Gheorghe au câștigat trei locuri în Consiliul Local Suceava, în timp ce oamenii lui E. Uricec s-au certat pentru postul de primar până cu o săptămână înainte de alegeri. PUR a scos trei consilieri, iar PD abia doi. PUR a avut apoi vicepreședinte la Consiliul Județean, iar PD – nimic. PUR a avut apoi subprefect, iar PD a reușit să prindă locul de vicepreședinte lăsat liber la CJ de plecarea dlui Gheorghe în Senatul României. Cu alte cuvinte, războiul lui Constantin Gheorghe cu PD a fost câștigat pe toate fronturile, și la alegerile locale, și la cele generale. De aia lumea din PD se întreabă ce funcție va avea dl Gheorghe și pe cine va pune ochii după ce va veni la Suceava. Pentru că e greu de crezut că domnia sa va șterge trecutul cu buretele și va oferi soluții și o colaborare deschisă cu dl Uricec. Maturitatea politică a celor doi și faptul că nu-și doresc același lucru de pe urma muncii la partid ar putea face ca PD să dea rezultate foarte bune cu cei doi braț la braț. Dar așa ceva doar lunile următoare vor spune dacă e posibil.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: