Unul dintre cei mai mari traficanți de heroină din lume

“Priponit” cu aportul fostului șef al IPJ Suceava, Vasile Moțoc

Fostul șef al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, chestorul Vasile Moțoc, a fost unul dintre coordonatorii ce au dus, în luna martie a acestui an, la arestarea unuia dintre cei mai mari traficanți de heroină din lume, Hossein Karimi. Chestorul, în poziția de adjunct al șefului Inspectoratului General al Poliției de Frontieră Române, a fost cel care a asigurat, timp de un an și jumătate, schimbul de date și informații, prin biroul specializat din Atena, cu autoritățile implicate în prinderea traficantului și a rețelei lui, din mai multe țări din Europa, Asia și Statele Unite ale Americii. Karimi, de 59 de ani, cetățean iranian stabilit în România din 1992, și “loco-tenenții” lui, au fost monitorizați timp de 18 luni de ofițerii români ai Poliției de Frontieră, ofițeri SIE și polițiști din SUA, Olanda, Turcia, Marea Britanie și Germania, operațiunea, deosebit de bine concertată, culminând, în martie, cu arestarea traficantului, pe aeroportul din Viena.
 

La adăpostul unei societăți comerciale de comerț internațional, iranianul a format, coordonat și dezvoltat, chiar de pe teritoriul României, o “caracatiță” specializată în producerea, transportul și vânzarea de opium și heroină, ce și-a întins tentaculele în întreaga lume. Sute de persoane, de diferite naționalități, au fost supravegheate de ofițeri și specialiști ai birourilor anti-drog din cele cinci state menționate, autoritățile din România fiind parte integrantă și partener egal în întreaga operațiune. “A fost un exemplu de încredere pe care colegii din statele cu care am colaborat l-au putut da polițiștilor români de frontieră. În urma acestei operațiuni, de o complexitate și cu un volum de muncă extraordinar, desfășurat în toată lumea, noi ne-am câștigat un loc important alături de polițiști din state cu o experiență pe linie de anti-drog, infinit mai mare”, a declarat chestorul Vasile Moțoc. Despre cum s-au desfășurat acțiunile, în intimitatea lor, fostul șef al Poliției Suceava a fost, cum era firesc, reținut. “Mult mai important este că a fost confirmată competența polițiștilor români, într-o colaborare internațională de elită, ce a dus, în final, la dizolvarea unei organizații infracționale trascontinentale, responsabilă de transportul și comercializarea a tone de heroină”, a încheiat adjunctul șefului IPGPF.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: