Un deceniu de la semnarea acordului de colaborare cu Regiunea Schwaben

În perioada 29-30 mai, în cadrul parteneriatului pe care Consiliul Județean Suceava îl are cu Regiunea Schwaben, Landul Bavaria, din Germania, președintele acestei regiuni, Jurgen Reikart, va fi prezent la Suceava împreună cu directorul Institutului „Bukowina” din Ausburg. Printre altele, oaspetele german va ține, la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, o prelegere pe tema „Sistemul social al Germaniei și finanțarea acestuia”. „Vom face și un bilanț al acțiunilor realizate în cadrul acestui parteneriat și vom stabili noi obiective de colaborare”, a spus președintele Consiliului Județean, Gavril Mîrza.
 

În a doua decadă a lunii iunie, la Complexul Mu-zeal al Bucovinei va fi inaugurată expoziția „Europa necunoscută –comori din Europa”, prilej cu care vor fi promovate valorile culturale tradiționale din această parte a țării. În acest an se împlinește un deceniu de la semnarea, pe 2 mai, în Sala de aur a Primăriei din Ausburg, a acordului de colaborare dintre cele două părți. Pe 29 iunie, în Germania vor fi organizate mai multe evenimente dedicate acestei aniversări, la care vor lua parte și celelalte regiuni din Europa cu care regiunea Schwaben este înfrățită.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: