Meseriașul

Aducându-l pe Marian Pană pe banca tehnică a Cetății, conducerea echipei a reușit, se pare, pe lângă multe altele, să mențină vii speranțele microbiștilor suceveni, de a avea și anul viitor fotbal de Liga a II-a. E altfel. E genul de antrenor care place publicului sucevean. Cine nu își amintește de Marin Barbu? Chiar și dacă va retrograda cu Cetatea, Marian Pană și-a câștigat un loc în inima suporterilor galben-albaștri. Și într-un timp relativ scurt. Pană este genul de antrenor pe care nu-ți vine să-l înjuri nici măcar când echipa ta favorită pierde. Nu-l poți înjura pentru că e meseriaș. El vede și tratează fotbalul ca pe o meserie. Iar de meserie nu îți bați joc. Lecția asta probabil a învățat-o de pe vremea când era jucător și, mai mult ca sigur, a aprofundat-o în cei aproape 5 ani cât a antrenat la Otopeni.
 

Marian Pană a luat decizia de a veni la Suceava într-un moment în care echipa avea șanse minime de a evita retrogradarea. Chiar dacă, el însuși, credea că ar fi „o minune” acest lucru, nu a contenit să-și strunească elevii și să-i încurajeze. Îmi rămâne în minte una dintre declarațiile sale: „Și dacă nu am mai avea șanse, eu tot le-aș spune jucătorilor mei că mai sunt”. Asta înseamnă a fi un om, în primul rând, care nu vrea să își bată joc de meserie. Ceva normal până la urmă, dar care se găsește la tot mai puțini antrenori. Dacă va continua așa, Marian Pană își va clădi, cât de curând, un loc de cinste în rândul tinerilor tehnicieni de succes ai fotbalului românesc. Olăroiu, Rednic, Lucescu junior, Sabău – toți și-au făcut rapid un nume în lumea antrenorilor, preluând echipe cu destule pretenții și idealuri. Marian Pană e altfel. A pornit de jos. A preluat o echipă mică. Apoi Cetatea, pentru care a acceptat să vină în provincie. Nu-l deranjează asta și n-are orgolii de tip balcanic. Are în orice secundă o replică glumeață, indiferent de interlocutor, este prietenos cu jurnaliștii, nu știe să traducă în fapte sintagma “silenzio stampa” și pare a avea prietenii solide și amiciții de marcă în lumea fotbalului intern. Pe scurt, e MESERIAȘ!

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI