Tehnologii internaționale de vârf pentru utilizarea rațională și durabilă a lemnului

Ieri, în Amfiteatrul „Dimitrie Leonida” al Universității „Ștefan cel Mare„ Suceava au fost deschise lucrările Seminarului internațional „Tehnologii europene în construcțiile din lemn”. Manifestarea, cu participare italiană și germană, se desfășoară pe durata a două zile și pe secțiunile „Case, scări, uși, ferestre” și „Mașini și utilaje pentru prelucrarea lemnului”. Organizatorii sunt Facultatea de Silvicultură și firma Ceneco Service, Programming&Consulting Suceava. În deschidere, decanul Facultății de Silvicultură, prof. dr. Radu Cenușă, a subliniat că este importantă cunoașterea și implementarea noilor tehnologii de proiectare și prelucrare a lemnului ca mijloace de utilizare rațională și durabilă a lemnului.
 

„Suntem bucuroși să găzduim un simpozion cu participare internațională, pentru că, în calitate de viitori conducători ai pădurii care produce lemnul, trebuie să știm care sunt tendințele în utilizarea și valorificarea lui. Temele sunt interesante și îmbină armonios aspecte de proiectare, utilizare, dar și cele economice ale acestei activități”, a spus dl Cenușă. Reprezentantul Ceneco, dl Radu Țuca, a declarat că seminarul este urmare a colaborării cu partenerii germani și italieni, precum și cu Universitatea „Ștefan cel Mare”, care deține un master în construcții de lemn. ”Vrem să arătăm celor din breaslă care sunt tendințele în domeniu și să prezentăm noile tehnologii în construcțiile din lemn. Partenerii noștri își vor expune produsele pe care le comercializează, punctele forte ale acestora, precum și beneficiile cu care se pot alege cei din România”, a reliefat dl Țuca, adăugând că participante sunt o instituție bancară și una de consultanță, care oferă soluții pentru accesarea de fonduri în vederea achiziționării de know-how, software, utilaje și scule. Prelegerilor sunt ținute de către specialiști ai Facultății de Silvicultură și reprezentanți ai firmelor specializate din Suceava, București, Germania și Italia.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: