Profesorii suceveni se înghesuie să primească distincții care le aduc bani în plus

Peste 140 de dascăli din județ au depus dosare la IȘJ Suceava pentru a primi distincții pentru activitatea de performanță, însă doar 100 dintre aceștia chiar le vor obține, întrucât distincțiile se acordă numai pentru 6% dintre profesorii cu gradul didactic I. Este vorba de Scrisoarea de mulțumire, pentru care a depus dosar doar un candidat, de Diploma „Gh. Lazăr” clasa a III-a, unde sunt 19 candidați, clasa a II-a – 35 candidați, și clasa I, unde sunt 53 de candidați. De asemenea, o altă distincție este Diploma de excelență, pentru care s-au înscris 37 profesori.
 

Dacă în cazule primei distincții menționate mai sus candidatul va primi doar o diplomă, situația se schimbă la următoarele, fiind vorba de primirea a 15% din venitul realizat de candidat în anul precedent, în cazul Diplomei „Gh. Lazăr”, clasele III și II, și de 20% din acest venit, în cazul clasei I și al Diplomei de excelență. Aceasta din urmă se acordă doar cadrelor didactice pensionare sau pensionabile. „Din cei înscriși, ar fi eligibili circa 100 profesori. Am întocmit grile de evaluare pentru fiecare categorie, iar azi vom afișa rezultatele în ordinea descrescătoare. Se pot de-pune contestații care trebuie rezolvate în 3 zile, iar în 5 zile calendaristice CA al IȘJ îi va stabili nominal pe cei care vor primi aceste distinc-ții. Singura problemă este aceea ca școlile să dispună de fonduri bugetare”, a spus dl Vasile Monacu, inspector general adjunct al IȘJ.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: