În comuna Vama, în drum spre Vatra Dornei

O mașină a Universității sucevene a fost zdrobită în trafic

– Un lector universitar și șoferul au fost răniți și au ajuns în spitale ieșene
– Etilotestul a indicat că șoferul autocamionului cu care s-au ciocnit băuse
Doi lectori ai Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava și conducătorul mașinii Universității au scăpat cu viață dintr-un cumplit accident rutier produs sâmbătă dimineață în comuna Vama. Mașina a fost zdrobită în impactul cu un autocamion și izbită în șanțul săpat pentru modernizarea drumului. Nenorocirea s-a produs în timp ce mașina universitarilor suceveni se deplasa spre Vatra Dornei, pe DN 17, la kilometrul 202+300, pe o porțiune cu drum în lucru, în apropierea unei curbe, în centrul comunei Vama. La volan se afla Florin Sîrghie (38 ani), un conducător auto experimentat, fost angajat al Consiliului Județean, în prezent salariat al Universității, iar ocupanți ai Daciei cu numărul de înmatriculare SV 05 USV a Universității erau lector. univ. Alunica Morariu și lector. dr. Mihai Popescu. Impactul devastator s-a produs între mașina universitarilor și autocamionul cu numărul SV-07-YCS, condus de tânărul localnic Gheorghe Mihalache, care împrumutase autovehiculul de la un consătean pentru că avea ceva de transportat în interes personal.
 

Urmele impactului au fost găsite pe partea de carosabil pe care se deplasa Dacia, ceea ce poate indica pătrunderea autocamionului pe contrasens, deși afirmațiile șoferului de camion susțin contrariul. Dacia a ajuns în șanț, iar autocamionul s-a răsucit cu 180 de grade în loc. Singurul care a ieșit conștient din mașină, dl Mihai Popescu, ne-a relatat: „Noi mergeam spre Vatra Dornei, aveam niște cursuri de susținut acolo. În localitatea Vama am intrat în coliziune cu un camion. Camionul a vrut să evite acostamentul din dreapta și a virat în stânga cam cu doi metri înainte de noi. N-am mai avut ce să facem și am fost izbiți în șanț. Nu ne-am răsturnat, am fost aruncați acolo și camionul s-a răsucit cu 180 de grade. Eu mi-am revenit imediat, am ieșit din mașină cu ajutorul unor oameni, pe geamul din dreapta. Colegii mei au fost scoși ulterior”. Polițiștii s-au deplasat la fața locului și au început imediat ancheta. Au evitat să facă vreo declarație asupra vinovatului și împrejurărilor exacte ale producerii accidentului și ne-au spus doar că aceste informații vor fi oferite după încheierea anchetei. Conducătorul autocamionului a fost testat cu dispozitivul etilotest, care a arătat o concentrație de alcool de 0,65 în aerul expirat. Mihalache a fost cooperant și a acceptat să fie condus și la Spitalul Municipal Câmpulung, pentru recoltarea probelor biologice și stabilirea alcoolemiei. El urmează să fie cercetat pentru vătămare corporală din culpă, iar faptul că a băut înainte de accident cu siguranță nu îi va folosi drept scuză. Ocupanții Daciei au ajuns cu toții la spital. Șoferul Florin Sîrghie și lectorul Alunica Morariu, aflați la Secția Terapie Intensivă de la Câmpulung Moldovenesc, au fost stabilizați și transportați ulterior spre clinici specializate din Iași. Lectorul dr. Mihai Popescu nu a putut fi supus unor investigații complete la spitalul câmpulungean, în lipsa medi-cului specialist, plecat din lo-calitate. Mihai Popescu a pre-ferat să nu comenteze situația.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: