Chemată la tribunal să se împace cu morții

O femeie de 70 de ani din Suceava a fost citată să se prezinte, pe 27 aprilie, la Judecătoria Rădăuți, cu mama sa, moartă de fapt în urmă cu 21 de ani!
Viorica Borș, o suceveancă de 70 de ani, a fost citată de Judecătoria Rădăuți ca, până în data de 27 aprilie a.c. (termenul de judecată într-un proces privind dreptul de proprietate asupra unei suprafețe de pământ), să comunice dacă vrea să se judece și cu mama sa. Pentru a face în sfârșit un capăt procesului care durează deja de 9 ani, Viorica ar fi adus-o probabil în fața completului de judecată și pe mama sa, Elena Tiron, dar nu mai poate, pentru că aceasta e moartă de 21 de ani și cu siguranță nu-i mai arde de procese…
 

Suceveanca, împreună cu un frate, sunt implicați într-un litigiu pentru anularea unor titluri de proprietate deținute de o altă soră. Se pare că în aceste titluri, emise de Primăria Horodnic, s-au amestecat vii cu morții și, după aproape un deceniu de încercări ale celor implicați și ale juriștilor, încă nu s-a putut stabili cine e dus în lumea drepților și cine se mai poate judeca încă pentru dreptate. Viorica Borș susține că la dosarul al „n”-lea depus la Judecătoria Rădăuți în anul 2004, după alte dosare la aceeași instanță, a fost depus certificatul de deces al mamei sale, dar că acesta nu a mai putut fi găsit. Moartă în data de 2 septembrie 1986, Elena Tiron are pe numele ei, în calitate de moștenitoare a răposatului soț, un titlu de proprietate emis de aceeași primărie în anul 1994 (!!), în timp ce fratele implicat în proces, Vladimir Tiron, este trecut decedat, deși omul, la 71 de ani, este „foarte” în viață și-și duce traiul în orașul Vulcan – județul Hunedoara. „Onorată redacție, fac un apel către dumneavoastră poate reușiți să descoperiți și adresa celor trecuți în lumea umbrelor, adică a mamei mele moarte de 21 de ani și cu care ar trebui să mă înțeleg la tribunal în data de 27 aprilie. Îți vine să râzi dacă nu ți-ar veni să plângi că, după ani de procese, în loc să se descâlcească ițele, mai rău se încurcă”, ne-a scris Viorica Borș.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: