„Campion“ al hoției, la 25 de ani

Ioan Cătălin Orhean, din Berchișești, a furat în 4 ani de zile un sfert din județ
În numărul precedent, vă prezentam un material despre un campion al hoției, care, în Penitenciarul de maximă siguranță Botoșani aflându-se, s-a autodenunțat în legătură cu săvârșirea, în perioada 27.01.01 – 26.11 05, pe teritoriul județului Suceava, a nu mai puțin de 27 de furturi. Autorul a povestit cu lux de amănunte anchetatorilor fiecare faptă, arătând până la detaliu modul de operare. Se știe că o practică a celor închiși, pentru a pescui oarecari favoruri (nu foarte lesne de obținut după gratii), dar și „puncte” care atârnă greu la „examenul” dat în fața comisiei de liberare condiționată, este de a-și asuma fapte similare celor pentru care au fost condamnați (care nu le măresc nicidecum pedeapsa). Totuși, în acest caz, coincidența celor povestite de deținut cu realitatea e de domeniul fotocopiei.
 

În seara zilei de 27.01.01, Ioan Orhean, de 25 de ani, din Berchișești, ajunge cu trenul în zona Molid – Vama. Observă, la coborâre, un bar, aparținând AF Lucan, forțează o ușă, intră și se autoservește cu țigări, băutură și alimente. Valoarea pagubei proprietarului: 1721 lei. În noaptea de 4/5.02.01, ajunge în Dărmănești, „intră” la SC Valencia Porod SRL, ia 20 de sticle de băutură ieftină (votcă și rom Vorona) cafea, dulciuri, ba chiar și monede divizionare, un casetofon, iese. O parte din bunuri au fost valorificate, ulterior, în Piața Mică din Suceava. În noaptea de 25/26.02.04, Orhean deschide… cu levierul și cleștele SC Olimpicus Expo-com din Suceava, de unde fură marfă în valoare de 1500 de lei. În noaptea de 27/28.02.04, tânărul fură jucării din pluș și produse cosmetice de SC Flux GMV SRL Suceava, în valoare de 1050 de lei. În noaptea de 25/286.05.05, dă atacul la SC Fasti Dum Vama și SC Costardy SRL din aceeași localitate. Prejudiciul total, peste 3000 de lei. În iulie 2005, Orhean ajunge în Udești, unde sparge sediul Coonsum – Coop, după care pleacă, bine-mersi, cu o combină muzicală, marca Sony, băutură cât încape, cafea și țigări. În noaptea de 2/3.06.05, vizitează localitatea Mănăstirea Gura Humorului, taie gratiile care asigurau un geam al SC Marbo SRL, cu ajutorul unui clește de tăiat fier-beton, intră, ia băutură, țigări etc., dar nu uită să plece cu tot cu casa de marcat. Pe care o abandonează ulterior, dându-și seama că nu prea are ce face cu ea. În 6.06.05, Orhean coboară din acceleratul Iași – Timișoara în comuna Pojorâta. Sparge SC MIV SRL și produce un prejudiciu, prin valoarea bunurilor „confiscate” de 2268 de lei. Societatea și-a recuperat paguba de la „Astra Asigurări”. Comănești, Cacica, Liteni, Fălticeni, Broșteni, Vatra Dornei, Crucea, Boroaia, Bunești, iată alte localități unde hoțul a dat lovitura, uneori la două sau chiar trei societăți comerciale consecutiv, într-o singură noapte. Din pușcărie, Ioan Cătălin Orhean așteaptă clemență din partea șefilor acesteia, a judecătorilor și promite că nu mai face. Măi să fie! Are coada urs? Dar, vorba aia: nu se știe niciodată de unde sare iepurele!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: