Relațiile cu Abruzzo încep să funcționeze

Zilele acestea, județul Suceava a fost gazda unei delegații din Regiunea Abruzzo, Italia, aflată într-o vizită de lucru. Membrii acesteia au avut întâlniri și contacte cu conducerea Consiliului Județean și Direcția de Integrare Europeană, precum și întrevederi cu conducerile administrative din Fălticeni, Voitinel, Vicovu de Jos, Horodnicu de Sus, Gălănești și Frătăuții Vechi. Acțiunile au avut ca tematică inițierea unor proiecte comune, dar și urmărirea desfășurării celor deja existente, ca în cazul celui intitulat „Profesionalizarea lucrătorilor români în producții biologice și acțiune integrată din fondul social european”.
 

„Iată că această relație cu Regiunea Abruzzo începe să funcționeze, italienii fiind dispuși la o cooperare intensă”, a declarat președintele Consiliului Județean, dl Gavril Mîrza. Acordul de cooperare între județul Suceava și regiunea italiană vizează domenii prioritare ale dezvoltării județului, precum exploatarea si prelucrarea lemnului, turism, agricultură, piscicultură și zootehnie, comerț, transport, cultură, formare profesională. Regiunea Abruzzo, având capitala la L’Aquila, este situată în centrul Italiei și, în momentul de față, cinci localități din zona respectivă sunt deja înfrățite cu comune sucevene.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: