Din cauza lipsei de precipitații și a temperaturilor ridicate

Agricultura suceveană este afectată

Anomaliile meteorologice din această iarnă se reflectă negativ și asupra agriculturii sucevene. Potrivit oficialilor Direcției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, semănatul efectuat cu întârziere și seceta accentuată, manifestată cu preponderență înspre finele anului, „au făcut ca nu toate culturile să răsară în totalitate”. Astfel, din 24.573 ha de grâu înființate în toamnă, sunt răsărite doar 22.635 ha, în timp ce în curs de răsărire sunt plantele de pe 1.275 ha, iar cele de pe 627 ha sunt încă sub crusta de sol. La orz, datele DADR reflectă că, din totalul cultivat de 729 ha, în curs de răsărire sunt 17 ha, nerăsărite fiind 3 ha.
 

Potrivit purtătorului de cu-vânt al instituției, directorul executiv adjunct Lya Chiriac, pentru culturile de grâu, pericolul cel mai mare îl reprezintă scăderea bruscă și drastică a temperaturilor, corelată cu lipsa precipitațiilor solide și neparcurgerea întregului proces de călire a plantelor. Pe de altă parte, relevă dna Chiriac, cel mai sensibil este orzul, întrucât, la sub minus 12 grade Celsius și în absența protecției zăpezii, plantele degeră și pier. Conducerea DADR mai arată că pomii fructiferi nu au avut de suferit de pe urma condițiilor climatice neobișnuite, aceștia continuând să fie în repaus vegetativ.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI