Reabilitarea DN 17

Sabotaj la adresa Bucovinei și a turismului din zonă

Reabilitarea DN 17 Suceava – Vatra Dornei se face cu sincope și în bătaie de joc, iar soluțiile adoptate îi izolează pe oameni în propriile curți
Prefectul Orest Onofrei s-a arăta dezarmat în fața modului dezastruos în care merg treburile la reabilitarea DN 17 Suceava – Vatra Dornei. După o a 27-a intervenție la nivel central, domnia sa crede că se poate vorbi despre un adevărat act de sabotaj. „Pentru noi, autoritățile județene, este deja jenant să tot vorbim despre faptul că întreținerea, pregătirea pentru iarnă și felul în care se lucrează par, până la urmă, un fel de sabotaj asupra Bucovinei și turismului din zonă, chiar dacă mereu m-am ferit să spun acest lucru”, a precizat, într-o conferință de presă, reprezentantul Guvernului în teritoriu, menționând că prestația constructorilor lasă foarte mult de dorit și că aceasta reprezintă un afront adus tuturor.
 

Și totul în pofida faptului că pe plan județean s-au făcut eforturi mari în vederea pu-nerii la dispoziție a amplasa-mentele și convingerii local-nicilor să accepte despăgubiri modeste pentru terenul afec-tat. Aceștia din urmă se plâng că, din cauza soluției de mo-dernizare adoptate, nu mai pot intra în curte cu recolta. Situa-ție întâlnită la majoritatea ca-selor din Pojorâta și Păltinoa-sa, diferența de nivel dintre curți și carosabil ajungând și până la 1,5 metri. Prefectul subliniază că eliminarea acestor inconve-niente țin de constructor, Ofi-ciul Județean pentru Protecția Consumatorului trebuind să se sesizeze, „întrucât nu este normal să se dea buzna la porțile oamenilor și să li se taie accesul în propriile curți”. Orest Onofrei a precizat că, după finalizarea lucrărilor la DN 17 se va putea scrie un manual despre cum nu trebuie să se lucreze la asemenea obiective și că autoritățile ju-dețene ar putea să-i dea cu succes doctoratul în acest domeniu. Șeful serviciilor desconcentrate ale ministe-relor în teritoriu a mai adăugat că administrația județeană ar trebui să adune toate aceste observații și să le trimită colegilor din alte județe, astfel încât aceștia să știe ce-i poate aștepta și ce să ceară constructorilor, prin caietele de sarcini de organizare a licitațiilor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: