„Generalul“ Monacu îi avertizează pe profesori să fie corecți la examene

În preajma celor două exa-mene naționale – Testele naționale și Bacalaureatul –, inspector general-adjunct Vasile Monacu atenționează din nou pe directorii de școli și cadrele didactice să nu strângă fonduri pentru protocol. De asemenea, atrage atenția profesorilor implicați în examene asupra corectitudinii desfășurării acestora. „Încercăm să îmbunătățim corectitudinea acestor examene. Vom face mult pe linia aceasta. Îi vom elimina din start pe profesorii care au fost contestați oficial sau neoficial, ori reclamați că nu au fost corecți la examenele anterioare. Dar nici nu putem lua măsuri dure pe vorbe”, a spus ieri Vasile Monacu. El a mai precizat că, de regulă, sunt cuprinși în aceste examene cam aceiași profesori în fiecare an, întrucât sunt foarte mulți elevi, iar profesorii sunt insuficienți, în special la discipline precum geografia, chiar româna. Apoi, sunt destui profesori care nu doresc să se implice, deși sunt plătiți.
 

Vasile Monacu a mai spus că în fiecare an, în februarie-martie, se solicită școlilor propuneri de profesori care vor să participe la examenele menționate, la corectură, la supraveghere sau în comisii, dar mulți refuză, așteptând să fie chemați. Potrivit reprezentanților IȘJ, aproximativ 80% din profesorii suceveni vor fi cuprinși în examenele care urmează. Pe 19 iunie începe prima probă a Testelor naționale 2006, care se vor desfășura a-nul acesta, în județul Suceava, în 45 de centre de testare și în 12 centre zonale de evaluare. S-au înscris 8727 de elevi de clasa a VIII-a, cu tot cu candidații din seria anterioară, din cei 9172 candidați potențiali. Unul dintre motivele din care rămân elevi neînscriși este că există unii care nu doresc să continue școala. Elevii de-a VIII-a vor încheia cursurile pe 9 iunie, iar prima probă scrisă va fi la limba și literatura română. Pe 20 iunie se va desfășura proba scrisă la limba maternă, acolo unde este cazul, pe 21 – scrisul la matematică, iar pe 22 iunie – istoria românilor sau geografia României, la alegere, tot probă scrisă. Pe 25, până la ora 16, se vor afișa rezultatele, urmând depunerea contestațiilor, între orele 16 și 20. Contestațiile se rezolvă în perioada 26-28, iar rezultatele finale se vor afișa pe 29 iunie.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: ,

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: