Fițe și fete mari în turneu

Cine o mai fi șef peste fotbaliștii de la echipa națională? Piți, cu aura de sever, de antrenor intransigent, străin de concesii, cultivată de-a lungul timpului, amintește oare de un selecționer capabil și sigur pe el? Pe ce jucători de bazează România în preajma preliminariilor Euro 2007, ce bat la ușă, când în lotul deplasat în turneul din Statele Unite s-au văzut doar pălmașii modești, cuminți și silitori din campionat și în rest amintiri de fotbaliști și fițe? Românii au plecat și au evoluat în turneul din SUA cu dispoziția unor puștani gagicărind lângă o tanga bronzată, pe plaja de la Cos-tinești. Mutu, care le mai are cu mingea, dar suferă când trebuie să asculte, a devenit parcă prea mare pentru pârlacii halitori de mămăligă, nu mai suporta indicațiile an-trenorului. Bogdan Lobonț, tupeu cât încape, dar aproape idiot în poarta românilor în meciul pierdut cu Uruguay, a fost surprins trăgând din țigară în fața șefilor de la Federație și de la Ligă.
 

Daniela BEALE

Cosmin Contra încă aleagă, dar pare a obosi repede și nu-l mai vede nimeni în teren. Îți vine să strigi „lasă-neee, lasă-neeee”! Cociș a fost ca fata mare, roșie în obraji de timiditate, mai ales în afara terenului, dar din păcate la fel și pe gazon. Pompiliu Stoica (era să întreb care Stoica) a jucat, să zicem așa, cu aplombul și vâna stropului de rouă ce cade pe firul ierbii. Practic, unde-i echipa națională a României? Greul l-au dus, până la urmă, în SUA, tot „muncitorii” din campionatul național, de la Rapid și de la Steaua. Rădoi, Nicolae, Oprița și Jardel, Buga sau Maftei, Tibi Bălan și mai ales portarul Dani Coman, în timp ce vedetele ce bântuie pe la cluburile din lume s-au întrecut în fițe sau pur și simplu nu și-au bătut capul. Și, totuși, cine e șef la națională? Dar, mai ales, care națională??

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: