În comuna Todirești

Drumuri comunale modernizate prin finanțare Sapard

Valoarea proiectului este de peste 29 miliarde lei vechi
La Todirești a avut loc ieri recepția a trei tronsoane de drumuri comunale, modernizate printr-un proiect Sapard. Potrivit declarațiilor directorului SC Drumuri și Poduri S.A, Eugen Girigan, lucrările au fost demarate în luna august a anului trecut, două dintre tronsoane fiind în Todirești și unul în satul Costâna, costul lor ridicându-se la aproape 30 de miliarde lei. „Cu fondurile de la Uniunea Europeană s-au modernizat nu mai puțin de 5203 metri liniari de drum comunal, însumând o suprafață de 28.600 mp, la Todirești și Costâna. Au fost modernizate 25 de podețe și 3110 mp șanțuri dalate. Valoarea totală a lucrărilor s-a ridicat la peste 29 de miliarde de lei”, ne-a declarat dl Eugen Girigan.
 

Domnia sa a mai adăugat că lucrările de la Todirești și Costâna sunt garantate și asigurate pe o perioadă de doi prin contract și șapte ani de exploatare pentru structura de rezistență. “În caz de calami-tăți naturale, atâta timp cât lu-crarea este în garanție, noi ne recuperăm banii de la firmele de asigurări pentru reparații”, ne-a spus dl Girigan. La recepția celor trei tronsoane au participat președintele Consiliului Județean, Gavril Mîrza, care, împreună cu viceprimarul localității Todirești, Gheorghe Avram, a tăiat tradiționala panglică pentru inaugurarea drumului, precum și reprezentanții Societății de Construcții Drumuri și Poduri, care au efectuat lucrările de modernizare. A urmat apoi o slujbă de sfințire a drumurilor oficiată de părintele paroh Leonard Tomoioagă. După momentele oficiale, președintele Consiliului Județean Suceava, dl Gavril Mîrza a parcurs cu mașina toate tronsoanele modernizate, staționând din când în când pentru a sta de vorbă cu muncitorii, care făceau ultimele retușuri. “Sper să reziste. În județul Suceava au fost finalizate deja 53 de lucrări finanțate de SAPARD și sunt în curs de derulare încă patru. Fiecare dintre aceste lucrări costă în medie un milion de euro, ceea ce însemnă că în județul Suceava prin SAPARD s-au investit în infrastructura comunală peste 2000 de miliarde de lei”, a precizat dl Gavril Mîrza.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete: ,

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: