Concursul

În urmă cu aproape 20 de ani, revista brașoveană „Astra”, condusă de scriitorul Daniel Drăgan, organiza un concurs de critică literară a poeziei noastre contemporane, „Poemul comentat”, cu Laurențiu Ulici, președintele juriului. Succesul a fost spectaculos, iar câștigătoarea „Poemului” avea să se numere în 1992 printre absolvenții Liceului „Petru Rareș” Suceava. Concursul Național de Critică Literară pentru Liceeni „Mihail Iordache”, inițiat de profesorul Gheorghe Cârstean și organizat de Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava, răspunde aceleiași nevoi de profesionalism în domeniu și de pregătire a viitorilor lui specialiști.
 

Prima ediție, încheiată săptămâna trecută, a reprezentat, cu certitudine, o reușită, prin nivelul participării, prin calitatea juriului (în care poate că numărul criticilor ar fi trebuit să-l egaleze pe cel al profesorilor) – cu universitarul Mircea A. Diaconu, președinte, prin invitatul său de onoare, scriitorul Alex. Ștefănescu (absolvent al aceluiași „Petru Rareș”, aflat la ora astrală a existenței sale) și prin momentul, fermecător, și de neuitat pentru finaliști, al lansării lucrării sale „Istoria literaturii române contemporane: 1941-2000”. În același timp, concursul (căruia îi dorim viață lungă) a adus în atenția tinerei generații studioase a României numele criticului literar Mihail Iordache. Și a limpezit și fortificat în lumea profesorilor de limba și literatura română din învățământul sucevean sentimentul unei generații „Mihail Iordache”. Sentimentul și responsabilitatea.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: