Statui periculoase

Știți și domniile voastre vorba aceea care spune că prostul dacă nu e fudul, par-că n-ar fi prost destul… Nu ne-am propus noi acum și nici nu stă în competența noastră ca să stabilim coeficientul de prostie sau de inteligență al unora. Prostia fără răutate are, până la urmă, o formă de grație. Hai să vorbim totuși și despre prostia noastră, aceea de a avea încredere în parveniții timpurilor noastre, în lichelele rafinate, în căpușele statului român, acei veșnici profitori, și ale unui sistem obligat să-i trateze cu menajamente pentru că, vezi bine, ei pot trâmbița mereu izolarea…Prostul nostru de azi, ca prototip, a fost poate, mai ieri, un neica nimeni, cu un loc de muncă pe care și-l cinstea făcând mereu diversiuni între colegi, fiindcă a avut talentul și privilegiul de a se cățara, stimabilul a obținut un os de ros rezonabil, de la înălțimea căruia poate prezenta împuternicirile necesare.
 

Mălina Anițoaie

Rând pe rând și picătură cu picătură, a dat din coate și și-a rezervat un loc trainic la tribună. Acum să vezi chilipir, și-a tras în dotare și doi, trei ziariști pe măsură, care să-i netezească monumentul, să-i retușeze chipul, să-l facă frumosul frumoșilor și deșteptul deștepților. Ziariștii, se pare, stau în buzunarul lui mic-mic, îi mai scoate de acolo, le mai dă câte un covrig, le mai gâdilă orgoliul ham, ham, îi mai trage cu mașina, le mai spune că ei sunt buricul pământului și viața merge înainte. Îmi place democrația, are în cămară saci încărcați zornăitor cu toleranță și cu identități multiple… Dați-vă la o parte să nu cadă statuile, proștilor fudui, peste voi !

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: